Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 81 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: O noua partida de pescuit
MesajScris: 10 Apr 2011, 20:49 
Neconectat
User GL

le pun maine nu am profu langa mine scuze

Sus

MesajScris: 11 Apr 2011, 01:14 
Neconectat
Admin GL

Si o povestire maio detaliata .

Vineri pe la ora 16/30 am ajuns pe balta impreuna cu Vioara . La nucul singuratic si la nuci era rezervare facuta pentru sambata dimineata asa ca am cautat un loc nou in stanga nucilor unde mai pescuisem acum doi ani ( exact pe malul opus de standul 3 si 4 ) . Am tot cautat un loc mai larg sa pescuim doi dar cum erau o gramada de miniplauri la mal nu prea era loc asa ca ne-am gandit ca mai bine pescuim pe C -uri . Cand stupoare erau locurile rezervate (4 locuri) . Atunci am zis sa ne riscam pe malul opus de pontonul 6 putin stanga . Am ajuns pe locul care vroiam sa pescuiesc si in dreapta la 15 metrii era un mare pom in apa cu cracile iesite afara . Am pus un plumb pe lanseta si am inceput sa periez zona si sa "o citesc" . Erau din loc in loc cate un palc de stuf dar nimic de speriat . Am ales sa pescuiesc cu doua la 30/40 metrii si una langa pomul scufundat la 15/20 metrii .

Vioara si-a ales sa pescuiasca langa ciocul insulei din fata pontonului 6 cu doua si cu doua in deschiderea mare din golf . Pe seara (era deja noapte) sa alaturat si Florin Pate si a ales sa pescuiasca in stanga noastra cu trei lansete si arunca pana in insula din fata dar mult stanga .

La inceput am pus bile mici de 16 cu pop-up dar Viora a inceput sa prinda la bila simpla de 20 solubila marca G. A. .A prins el unul ...inca unul si eu nimic X( . Am schimbat lansetele si am pus bila mare de 20 si eu si prima trasatura dar la lanseta de langa copacul scufundat . Am intepat si pestele direct in craci s/a bagat si acolo a ramas . Pana dimineata mi-a mai tras la lansete dar culmea ca ridica swingerul in sus si pe urma nu mai tragea nimic :-? :-? . Nu am lasat mulinetele pe baitruner de frica agataturii si doar ridica putin swingerul si atat .... :-? . Am reusit sa prind pana la urma unul s/au doi pesti noaptea dar nu am mai schimbat nimic la ele si am dormit bustean ca eram nedormit de 24 ore asa ca dimineata carligele arau goale . Florin si Vioara au prins cate 2/3 bucati noaptea si ma gandeam ca slabut la ce potential credeam eu ca are locul asta . Ziua a inceput un vand mai rau decat a fost la concurs de a rasturnat lansetele cu sky-pod si rod pod si cireasa de pe tort a fost ca ne-a luat cortul pe sus de ziceai ca e zmeu .....direct din cuie a iesit X( . Am fugit dupa cort si l/am recuperat ca eram singur ca Vioara si Florin plecase in sat sa cumpere ceva de gratar ca preconizasem se stam doar o zi . Pana sa vina ei a ridicat si salteaua de primire in aer de ziceai ca este o punga si a aterizat las vre-o 20 metrii pe un plaur din apa (saltea marime mare). Pe vantul ala ingrozitor pestele nu avea nici o "greata" si se hranea intens si din cauza vantuluio vedeam numai cant trage de lanseta =)) . In fine am mai prins 6/7 bucati si am mai parcat vre-o 4 . Seara Pate incepe sa nadeasca cu cobra vre-un kilogram de bile sa vada cum raspunde pestele la natit . Facem gratarul se insereaza la 8 si asteptam pestele sa traga ...Am mancat am baut un spritz ...inca un pritz ,inca unul si tot asa pana la vre/o 11 /12 noaptea si pestele nimic X( . Dupa atata spritzuri m/am bagat la somn cu rugamintea sa ma lase sa dorm ca a doua zi lucrez noaptea si vreau sa ma odihnesc . Cred ca nu a trecut mai mult de o ora si aud statia ca incepe sa urle (aveam toti la fel senzorii si statia ) dar nu stiam a cui este si Florin sare ca ars si inteapa si-l scoate (habar nu am la care lanseta) .Arunca iar si inca unul ,inca unul ,inca unul ,inca unul si tot asa fugea de la o lanseta la alta ca tragea la mai multe de odata . La un moment dat in timp ce era in dril o lanseta de/a lui Vioara pur si simplu sare ca o sulita de pe rod-pod si ramane cu mulineta infipta in senzor si culmea statea si in echilibru :-o (statea dreapta ). Vazand ca mai este putin si sare in apa Florin incepe sa tipe ca pleaca lanseta in apa si se infige la lanseta cu totul ca era in drill cu altul si inteapa la lanseta de langa =)) =)) =)) . Vioara in harmalaia iscata sarise din pat si vazu/se toata faza si se repede la lanseta care mai era putin si plonjea in apa dar surpriza pestele era parcat deja :(( . A tot tras de lanseta si pana la urma a lasat lanseta pe rod-pod cu baitrunerul liber cu gandul ca poate iese din agatatura singur . In clipele alea s/a cam facut galagie si pestele cred ca a simtit ca a urmat o mica pauza de vre-o ora cand nu a mai tras nimic . In linistea noptii Florin stand in pat tot auzea un zgomot de parca un peste tragea de o lanseta lasata pe baitruner dar avand toti swingeri iluminati ,senzori cu statie nu/si facea probleme dar parca se tot auzea din ce in ce mai tare acel zgomot :-o . Cand colo Vioara nu a mai pus firul pe senzor la lanseta care era agatata si iesea "fum" din tambur pe baitruner . Inteapa dar cred ca deja era aproape de pantonul 6 si-l lasa cam pe la jumatatea lacului in agatatura . Tot ce a tras la noi nu a mai fost aruncat in apa ca sa poata sa faca fata Florin . Dimineata pe la ora 7 /30 m/am trezit si Florin dupa o noapte in "corzi" si nedormit era alb la fata . Tocmai pregatea o lanseta la care a pus un meltex cu 4 jumatati de bila si la carlig a facut din bila de 20 o "patratica". Arunc eu lanseta ca deja era rupt el ,ajez lanseta pe suport si in doua minute direct in bat swingerul . Toata ziua tot am fost atent la zona aia a lui ca eram hotarat sa o bag in concurs si am observat ca daca trageai mai tare de ei ieseau la suprafata pestii ...deci apa era mica . Intep eu ma dau in spate vre-o 6/7 metrii cu lanseta tinuta in sus si-l vad la suprafata asa ca nu/l mai slabesc deloc si-l aduc pana la mal fara nici o frica . Bunn zic deci se scoate pestele din apa daca esti putin atent . Arunc din nou mai aproape de niste tipirigi care ieseau din apa cu aceeas reteta cu meltex si "patratica" . Inca doua /trei minute si mai scot inca unul ..si inca unul ..si inca unul si tot asa vre-o 5/6 pesti la o singura lanseta . Mai baga Florin o lanseta si trage si la aia ..... :ymhug: . Cum aruncai o lanseta o lua instant si am aruncat si la 25 de metrii de mal si tot o lua . La ora 9 -9/30 ne-am apucat sa strangem si tot tragea .

Am facut o mica inspectie pe mal si in locul unde am pescuit eu am decis sa fac un stand dar putin mai stanga in dreptul insulei din mijlocul baltii si qacolo in stanga unde a pescuit cu monturile Pate alt loc de concurs . Am dat foc la vegetatia uscata si am stabilit doua standuri . Daca mai am cand sa merg pana in concrsul sportiv vreau sa mai fac o partida in dreaapta de WC (stand c4) in dreptul primei insule care se vede pe mijlocul baltii . Daca totul este ok si agatatura este rezonabila mai fac un stand acolo de pescuit .

Ca "pierderi" am lasat eu doua monturi , Vioara vre-o 4 si recormenul a fost Florin cu vre-o 7/8 dar asta ca nu pescuia in dreptul locului si se ducea pe mal vre-o 25 de metrii in stanga si arunca din acel loc . Daca avea lansetele in dreptul unde pescuia nu cred ca mai lasa nici o montura ca practic pescuia pana in 40 de metrii .
O zi buna !

Sus

MesajScris: 11 Apr 2011, 07:38 
Neconectat
Green Lake Club

Fascinant!
ai avut ce sa scrii iulica :p
la concurs sper sa cada un GL pe acolo pt k din ce am citit si mi-am dat seama, locul ala cam tine peste...!

0765242945-Florin Pocris

Sus

MesajScris: 11 Apr 2011, 07:45 
Neconectat
Admin GL

Conteaza foarte mult sa fie standuri pe cat mai mult din suprafata baltii . Am observat ca in concursuri de la galagie pestele se refugiaza in zonele unde nu-l deranjeaza nimeni si uite asa nu se mai prinde cantitati mari de peste . Daca ar fi locuri de pescuit pe toata suprafata baltii nu ar mai avea unde sa se refugieze si s/ar prinde mult mai bine ca l/ai "lovi" din orice "pozitie" . Am uitat sa precizez ca mai mult de jumatate din pestii prinsi nu mai erau intepati in gura .

Oricum pe zona C in concurs o sa fie lupta si mai apriga ca se imparte pestele si cu standurile noi infintate asa ca nu stiu care stand mai este favorit acum .

Sus

MesajScris: 11 Apr 2011, 08:26 
Neconectat
Membru GL

Felicitari baieti ! In primul rand pentru ca ati infruntat vremea neprielnica si pentru cantitatea de peste prins. O sa fie bataie acum pe acele locuri !

De la concurs spunea Iulica de acele locuri si vad ca a avut mare ambitie sa pescuiasca acolo.

Numai bine!

Sus

MesajScris: 11 Apr 2011, 08:43 
Neconectat
VIP GL

Iulica, C5 si C6 o fi oare o continuare a zonei "La Nuci"? Stii la ce ma refer!
Este cumva zona unde s-a mai incercat sa se prinda Ten, sau ma insel, :-\ ?!
Ah, poate ar trebui mutat pe sectiunea privat a GL pentru detalii amanuntite!

Sus

MesajScris: 12 Apr 2011, 19:18 
Neconectat
User GL

pozele din weekend

Fişiere ataşate:
Image0058-1.jpg
Image0058-1.jpg [ 43.95 KiB | Vizualizat de 11050 ori ]
Image0057-1.jpg
Image0057-1.jpg [ 33.83 KiB | Vizualizat de 11050 ori ]
Image0056-1.jpg
Image0056-1.jpg [ 35.43 KiB | Vizualizat de 11050 ori ]

MesajScris: 12 Apr 2011, 19:19 
Neconectat
User GL

partea a doua

Fişiere ataşate:
Image0061.jpg
Image0061.jpg [ 42.42 KiB | Vizualizat de 11050 ori ]
Image0060-1.jpg
Image0060-1.jpg [ 38.48 KiB | Vizualizat de 11050 ori ]
Image0059-1.jpg
Image0059-1.jpg [ 40.5 KiB | Vizualizat de 11050 ori ]

MesajScris: 12 Apr 2011, 19:21 
Neconectat
User GL

pozele ...din nou

Fişiere ataşate:
Image0063.jpg
Image0063.jpg [ 39.64 KiB | Vizualizat de 11050 ori ]
Image0062.jpg
Image0062.jpg [ 46.08 KiB | Vizualizat de 11050 ori ]
Image0062.jpg
Image0062.jpg [ 46.08 KiB | Vizualizat de 11050 ori ]

MesajScris: 12 Apr 2011, 19:22 
Neconectat
User GL

...

Fişiere ataşate:
Image0066-1.jpg
Image0066-1.jpg [ 49.43 KiB | Vizualizat de 11050 ori ]
Image0065.jpg
Image0065.jpg [ 44.84 KiB | Vizualizat de 11050 ori ]
Image0064.jpg
Image0064.jpg [ 40.66 KiB | Vizualizat de 11050 ori ]

Subiectul mesajului: Reclama
MesajScris: 01 Mar 2011, 00:30 
Neconectat
Advertiser bot

Reclama:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 81 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Următorul